Konference a kulaté stoly
25/10/2016

Budoucnost pravicové politiky. Konference 3. listopadu 2016

Budoucnost pravicové politiky v kontextu současného vývoje v Evropské unii a České republice, ale také působení populistických stran na voliče, to budou témata ideové konference, která se uskuteční ve čtvrtek 3. listopadu.

 

Těšit se můžete na zahájení ze strany předsedů českých pravicových stran Miroslava Kalouska (TOP 09), Petra Fialy (ODS) a Pavla Bělobrádka (KDU-ČSL).

Odborníci Vít Novotný (Centrum pro evropská studia Wilfrieda Martense), europoslanec Luděk Niedermayer (Evropská lidová strana),  Daniel Herman (KDU-ČSL) a Martin Červíček (ODS) budou s účastníky diskutovat na téma budoucnosti Schengenského prostoru a jeho podoby.

Závěrečný panel bude věnován populistickým stranám a jejich vlivu na voliče a otázce toho, zda jsou konzervativní a pravicové strany schopny na tuto situaci adekvátně reagovat. O tomto s účastníky pohovoří Nico Lange (Konrad-Adenauer-Stiftung), Markéta Pekarová Adamová (TOP 09), Martin Kupka (ODS) a Ondřej Benešík (KDU-ČSL).

Konferencí nás provede Veronika Sedláčková, moderátorka publicistických pořadů Českého rozhlasu.

 

Konference se uskuteční v prostorách Café Louvre, Národní 22, 110 00 Praha 1.

Prosíme, registrujte se na e-mail: info@top-az.eu nejpozději do 31.10.2016 – kapacita je omezena!

 

Konference probíhá díky laskavé podpoře Centra pro evropská studia Wilfrieda MartenseKonrad-Adenauer-Stiftung a v organizační spolupráci Institutu pro křesťansko-demokratickou politikuCEVRO a TOPAZ.